5 oC(koponyeg.hu)
közepesen felhős, 24.12 km/hÉ/ÉNY-i szél (aktuális)
2017. Március 26. Emánuel, Emánuéla, Larissza, Árpád

Menü
 


Tömegsport

Térkép
 
 

   Panoráma
 
  Sport  -  2017. 03. 11. 19:49  -  Kaiser Tamás
Végre hajrát és meccset nyert az Alba Fehérvár KC
  
Ismét izgalmas, végletekig kiélezett meccset játszott az Alba Fehérvár KC, ezúttal a Siófok ellen. De míg korábban Érden, illetve Székesfehérváron a Dunaújváros ellen nem sikerült nyerni, szombaton este végre a hajrát, és ezzel a mérkőzést is megnyerte Deli Rita alakulata.
 
A szezon során harmadszor találkozott egymással az Alba Fehérvár KC és a Siófok gárdája. Az ősszel, a Balaton partján, bajnokin a siófokiak győztek öt góllal, míg néhány héttel később Székesfehérváron Kazaik nyertek hárommal a Magyar Kupában. A két együttes ráadásul a meccs előtt egymást követte a táblázaton, a hetedik Fehérvár egy ponttal állt jobban a Siófoknál.
 
A szombat esti, fehérvári mérkőzést a vendégek kezdték jobban, Nze-Minko vezetésével gyorsa elléptek 3-1-re. A 10. percben Mendy akció-, és Lavko hetes-gólja után egyenlő volt az állás. Such Nelli perce következtek, a siófoki szélső két gólja is kellett ahhoz, hogy egy 3-1-el megint meglógjon kettővel az SKC. Kazai talált be szélről, Mendy betörésből, Piedade pedig beállóból, így a 17. percben először előnybe került az Alba Fehérvár KC. Nze-Minko villámgyorsan fordított, de jött Mendy és válaszolt. Az első félidő végéig kéz a kézben haladtak a csapatok, és bár az utolsó percen belül mindkét gárdának volt esélye a gólszerzésre, mégis 14-14 állt az eredményjelzőn harminc perc után.
 
A második játékrészben semmi sem változott, már ami a játék képét, és az eredmény alakulását illeti. A Fehérvár kihasználva a vendégek majd hétperces gólcsendjét, és egy 3-0-val két góllal ellépett a Siófoktól. A vendégek azonban nem törtek meg, és rendre egyenlítettek. Igaz, a büntetőkkel hadilábon álltak, zsinórban négy siófoki hetes maradt ki. Két perccel a vége előtt 15-15-re állt a találkozó, újabb nagyon éles hajrá várt tehát Deli Rita együttesére. Ezúttal azonban az érdi, és Dunaújváros elleni meccsekkel ellentétben sikerélménnyel hagyta el a parkettát a Fehérvár. Tilinger talált be előbb büntetőből, majd pedig Lavko kapufája után Gercsóról csorgott a labda a kapuba. 27-25 után pedig már csak Erdősitől jött válasz, az utolsó másodpercekben pedig nyugodt, higgadt maradt a Fehérvár, eldugta a labdát, és egy góllal győzött. Ezzel pedig egy pontnyira zárkózott az Alba a hatodik Debrecen mögé.
 
Alba Fehérvár KC – Siófok KC 27-26 (14-14)
Fehérvár: Sipeki, Herr (kapusok) – Májer 1, Piedade 1, Lavko 5(2), Mendy 6, Tilinger 5(1), Pelczéder 1, Gjorgjijevska, Hajduch 1, Ishitate 1, Bandelier, Kazai 2, Klikovac 4.


Bejelentkezés
Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


Repülés
   Webkamera

Aktuális hírek